środa, 11 grudnia 2013
Skrzydełka w zalewie octowo-pomidorowej
Składniki:
2 kg skrzydełek kurczaka
olej
przyprawa do kurczaka
zalewa:
4 szklanki wody
1 szklanki octu
1 łyżka sosu sojowego
7 łyżek cukru
1 łyżeczka soli
250g koncentratu pomidorowego
3 średnie cebule
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
liść laurowy
Przygotowanie:
1. Skrzydełka posmarować olejem, posypać przyprawą do kurczaka (nie solić!), wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 min
2. Składniki zalewy zagotować.
3. Upieczone skrzydełka wystudzić, przełożyć do naczynia i zalać przygotowaną zalewą. Odstawić do lodówki na 24 godziny.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz