sobota, 7 grudnia 2013

KOLOROWA SURÓWKA DO OBIADU








Składniki:

2 ogórki
2 pomidory
3 papryki (czerwona, zielona i żółta)
cebula
jabłko
sałata
sos:
75 ml oliwy z oliwek
4 łyżki wody mineralnej
bazylia
oregano
sól
pieprz


1. Ogórki, pomidory, papryki i liście sałaty myjemy. Ogórki kroimy w plastry, pomidory w ósemki, a papryki w paski. Sałatę osączamy i rwiemy na kawałki. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wszystko mieszamy.
2. Oliwę z oliwek łączymy z 3-4 łyżkami wody mineralnej, dodajemy zioła i doprawiamy do smaku. Mieszamy i polewamy warzywa. Odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz