Składniki:
400 g filetów śledziowych
zalewa:
2 szklanki wody
1 szklanka octu
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz ziarnisty
8 ząbków czosnku
na wierzch:
2 cebule zwyczajne
2 cebule czerwone
2 ogórki kiszone
2 łyżki octu
2 łyżki oleju
natka pietruszki do dekoracji
Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Śledzie pokroić w kostkę i ułożyć w słoiku, wlać zalewę. Wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Przed podaniem na stół, wyłożyć na półmisek i na wierzch posypać cebulą i ogórkiem kiszonym pokrojonymi w drobną kostkę.Na koniec polać wszystko olejem i octem.
Witaj. Dziekuje za dodanie przepisów do akcji Wigilja. Przypominam o koniecznosci umieszczenia banerków na blogu. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń