sobota, 14 grudnia 2013
KURKI Z PIERSIĄ KURY W ŚMIETANIE
SKŁADNIKI:
300 g kurek
filet z piersi kurczaka
1 cebula
szklanka śmietany
1 łyżka mąki pszennej
łyżka masła
pęczek koperku
olej
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, cebulę w piórka i smażymy razem na rozgrzanym oleju. Kurki myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i smażymy na łyżce masła. Kiedy grzyby będą miękkie dodajemy pierś z kurczaka i szklankę śmietany zmieszaną z mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy obficie posiekanym koperkiem. Danie świetnie smakuje z ziemniakami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo apetyczne danie ,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń